Jarabákův horoskop pro kutily na rok 2022

Jarabákův horoskop pro kutily na rok 2022

Marie Barvínková V pondělí 27. 12. 2021 Poradna

Ať už na horoskopy věříte, nebo ani moc ne, tyhle vás budou bavit. Mrkněte, jak se jednotlivá znamení chovají ve svém revíru na zahradě nebo v dílně, na co si u nich dát pozor a jaké projekty je příští rok čekají. A nebojte se, jsou to samé dobré věci!

Beran (21. 3. – 19. 4.)

Hlavou zeď neprorazíš. Ale jestli máte ve svém okolí nějakého Berana, určitě víte, že se o to už někdy pokoušel. Těmhle ohnivým povahám nechybí odhodlání ani chuť do akce, ale jsou taky strašně netrpěliví. Se vším jsou hned hotoví, a proto i na to prorážení potřebují rychlé a výkonné pomocníky. Pořádná aku vrtačka nebo bourací kladivo třeba od borců ze Scheppachu se jim v blízké době budou fest hodit, protože je v životě čekají samé změny k lepšímu. A kde jinde začít s vylepšováním než doma?

Berani, jestli už nějaký čas odkládáte rekonstrukci, je čas se na ni vrhnout. Rok 2022 pro vás může být rokem nové kuchyně, koupelny, nebo dokonce od základu přestavěného obydlí. Jen pozor na tu hlavu!

práce s bouracím kladivem

Nemusíte mít ani takhle velkou sbíječku, abyste mohli s dispozicemi vašeho bydlení pořádně zatočit! Jenom pozor, nejdřív si zkontrolujte, které zdi jsou nosné a které ne. 

Býk (20. 4. – 20. 5.)

Podobně jako jejich zvířecí protějšky jsou i Býci tvrdohlaví a když přijde na věc, umějí se rozparádit. Nakonec mají stejně ale nejradši svou pohodičku a k ní něco na zub. V roce 2022 je čekají samé dobré věci, co lahodí jejich nátuře: tučné konto, hmotné statky, ale zároveň spousta volného času. Jinými slovy dostatek klidu na to, aby se věnovali svým koníčkům, rozdělaným projektům i zaslouženému hygge. Býci jsou navíc štědré charaktery, takže všechny rádi pohostí.

„Pivečko, gulášek, dobroty z grilu – to jsou jejich lásky.​“

Býci, pokud už dlouho sníte o zahradním grilu, se kterým se z vás raz dva stanou michelinští šéfkuchaři, teď je ta chvíle. V následujícím roce si ho opravdu užijete. A nezapomeňte vaše kuchařské kreace předvést hlavně před svými blízkými! 

Blíženci (21. 5. – 21. 6.)

Sice mají pověst nerozhodných chaotiků, co přeskakují od jedné věci k druhé, ale podle nás to není fér. Blíženci jsou prostě jen zvědavci, kteří milují všechny novinky. O všem se chtějí dozvědět jako první, všechno chtějí vyzkoušet na vlastní kůži. Rok 2022 je bude bavit, protože si pro ně hvězdy přichystaly spoustu nových začátků a zážitků. a to platí hlavně pro dílnu a zahradu. Tihle milovníci inovací se už nemůžou dočkat, co za vylepšováky si pořídí, vymyslí nebo zprovozní.

Blíženci, víme, že těch novinek a trendů je spousta, ale vaší bystré mysli by podle nás neměla utéct jedna přelomová záležitost, a to robotická sekačka propojená s mobilní aplikací. Geniální, že? Ostatně ji stopro vymyslel nějaký Blíženec.

robotická sekačka na trávu

Pozor na ni! Jednou si zvyknete sekat přes mobil a už nikdy nebudete chtít nic jiného. 

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci odjakživa vládnou vodním živlům. To znamená pračkám, toaletám, vodovodním kohoutkům, … Zkrátka všemu, co bude v novém roce potřeba pořádně utáhnout. Vzhledem k tomu, že Raci milují domácí štěstí, klídek a pořádek (a taky se o všechny i všechno rádi starají), jsou pro tenhle úkol jako stvoření. Rok 2022 bude navíc přát jejich pověstné intuici a smyslu pro detail. Jinými slovy to bude ideální období pro to, aby konečně opravili, přerovnali a vyladili každý kout domácnosti.

Raci, i když na rozdíl od svých přírodních předobrazů nemáte klepeta, na všechny ty drobné úkoly byste fakticky potřebovali prodloužené ruce. Vyřeší to nový francouzský klíč, šroubovák, kleště, nebo rovnou celá sada nářadí. Přijde vám vhod.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Tihle kočičáci mají rádi krásné věci. A úplně nejradši mají, když svůj velkolepý vkus můžou předvést před celým sousedstvím. Máte v okolí někoho, kdo na Vánoce ověsí celý dům i zahradu světýlky a ještě k tomu přihodí Santu se sobím spřežením v životní velikosti? Tak to asi bude Lev. Králové džungle si ovšem práci na zahradě užívají celoročně. Považují ji za výkladní skříň své kreativity a nebojí se vytáhnout všechny trumfy od klasických zahradnických nůžek po nejmodernější kultivátory a křovinořezy.

Lvi, v roce 2022 budete ve středu pozornosti, přesně jak to máte rádi. Ale obdiv okolí si budete muset zasloužit. Pomůže vám s tím aku křovinořez 4 v 1, který zvládne i roli vyžínače, plotostřihu a řetězové pily. To bude jízda!

Aku multifunkční křovinořez 4v1 Powerplus

Kdo se na zahradě nechce moc nadřít, ale spíš si užít pohodičku, najde si časem na každou protivnou práci automatického pomocníka. Jarabák vám s tím rád pomůže!  

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Organizování, třídění, rovnání a přerovnávání. V tom jsou Panny přímo kované. Ať už je jejich rájem garáž, dílna v zahradním domku, nebo třeba kuchyně, můžete si být jistí, že tam vládne dokonalý řád. Jejich řád. Šroubky srovnané podle velikosti, nářadí podle abecedy, šuplíky podle barvy obsahu – tohle všechno Panny zvládají levou zadní. A když si svoje věci pěkně srovnají a nikdo jim do toho nehodí vidle, naplní je to nefalšovaným štěstím. Pak už se můžou v klidu věnovat svým DIY koníčkům, ostatně jsou od přírody manuálně zručné.

Panny, příští rok vám přinese splněné cíle a možnost překonat sebe samé. Platí to v práci i v domácích projektech. Ale první krok k úspěchu – a to vy dobře víte – začíná u dokonalé přípravy. Pořiďte si organizér nebo vyladěný kufřík na nářadí a půl bude hotovo.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Někdo věří na work-life balance, ale Váhy kromě balancování práce a koníčků potřebují rovnováhu vlastně úplně ve všem. Svou pozornost dělí rovným dílem mezi zahrádku a dílnu, a protože jsou to chráněnci bohyně Venuše, milují taky všechno hezké a harmonické. A je úplně jedno, jestli to pro tu kterou Váhu znamená vyladěnou skalku se zahradním jezírkem, vlastnoručně vyřezávaný nábytek, nebo dokonce rozbouranou koupelnu. I ve zdánlivých ruinách totiž vidí příslib vší té krásy, kterou tam postaví.

„Váhy logicky milují všechno hezké a harmonické – zkrátka vyvážené.“ 

Váhy, na začátku příštího roku byste si měly určit co nejkonkrétnější cíle. Pak už půjde všechno jako po másle. Aby vám ten život nešel moc šejdrem, odstartujte nový rok s novou digitální vodováhou. Balanc především!

Štír (24. 10. – 21. 11.)

Škorpióni jsou klidné a mírné povahy. Tedy pokud je nenaštvete, to pak dokážou být slušně štiplaví. Celkově jim nejvíc vyhovuje, když se můžou zavřít v dílně a ponořit se do práce. Nebo si v klídku plít záhon a u toho přemítat nad nesmrtelností brouka. Jsou to prostě rození filozofové, kteří mají rádi svůj prostor k rozjímání. To ale neznamená, že mají hlavu v oblacích a pozemské starosti jsou jim cizí. Mají obrovský smysl pro detail, jsou šikovní a nebojí se vzít do ruky nářadí a opravit nebo vylepšit, cokoli je potřeba.

Štíři, příští rok bude často zkoušet vaši trpělivost. Ale to je dobře! Spoustu se toho naučíte. Jen nezapomeňte, že když vás něco nebo někdo (zase) vyprovokuje, nejlepší je zhluboka se nadechnout a vztek přetavit do nějaké smysluplné práce. Místo štiplavých poznámek vezměte do ruky štípačky a všechno bude zase v cajku.

Střelec (22. 11. – 21. 12.)

Trochu ztřeštění, ale odvážní dobrodruzi, kteří kolem sebe střílí spoustu skvělých nápadů. V dílně možná nemají největší pořádek, jejich živý plot možná není dokonale zarovnaný a na symetrické záhonky je taky neužije. Ale jestli se někdo bez obav pouští do kreativních projektů, jsou to právě Střelci. Psí bouda ve tvaru vesmírné rakety? Domácí lunapark? Pavilon masožravých kytek? Tak přesně takové vychytávky uvidíte na návštěvě u ohnivého Střelce. Pokud zrovna není na cestě kolem světa, aby načerpal další DIY inspiraci…

„Střelci se rádi pouští do kreativních projektů.“

Střelci, i příští rok vás čeká spousta dobrodružství a exotiky. Tak, jak to máte rádi. Ale i když se zrovna nikam nechystáte, doma na zahradě si můžete vytvořit džungli, která bude vonět dálkami. A protože vy jste Střelci a my vtipálci, doporučíme vám k tomu pistoli. Zavlažovací, samozřejmě.

Kozoroh (22. 12. – 19. 1.)

Tihle rohatci jsou ready na každou situaci. Milují plánování, nikdy nepodceňují přípravy a do všeho dokážou vnést potřebný řád. Reorganizace, renovace, rekonstrukce, to všechno je jejich rajón. Důležitou oblastí je pro ně i zahrada, ve které mají všechny aktivity naplánované do puntíku. V zimě se mulčují záhony, v březnu zasévají první semínka,  v květnu se osazují truhlíky, v září se prořezává živý plot… Hlavně podle kalendáře. Asi už tušíte, že Kozorozi umějí být pěkně konzervativní až tvrdohlaví, ale jistě jim to odpustíte. Protože mají výsledky!

Kozorozi, příští rok bude přát pohodovým společenským aktivitám, ale i vaší nejoblíbenější činnosti – plánování. Kdybyste si na zahradu měli pořídit jen jednu věc, investujte do kvalitní sekery na štípání dříví. Ať ho máte včas nachystané na všechna ta posezení u ohně.

sekery na štípání dříví

Všechno od značky Fiskars je kultovní zboží. A sekery obvzlášť! My tady sice píšeme o sekeře na štípání, ale chybu neuděláte se žádnou. Od prcků na výlety až po kalač!

Vodnář (20. 1. – 18. 2.)

Poseidoni zvěrokruhu by nejradši zachránili celý svět. Od přírody jsou to altruisté, které zajímá vyšší dobro, takže jim přirozeně nejsou cizí ekologické vychytávky. Nedivili bychom se, kdyby Vodnář ve vašem okolí pěstoval výlučně vlastní zeleninu nebo si doma vyráběl stoprocentně rozložitelné čisticí prostředky. Jasně, jsou to podivíni, ale taky jsou vynalézaví a vždycky originální. A takové jsou i jejich DIY projekty. Přistávací dráha pro létající talíře (kdyby náhodou)? Domácí čistička vody? Upcyklovaný nábytek ve stylu jejich oblíbeného filmu, o kterém nikdo jiný nikdy neslyšel? To všechno zní jako vodnářské výtvory.

Vodnáři, vaší kreativitě se příští rok nebudou klást meze, ale hlavně budete připraveni čelit ještě větším výzvám než obvykle. Jestli někdo dokáže zachránit tu naši Matičku Zemi, budete to vy. Začít můžete třeba se zahradním kompostérem.

Ryby (19. 2. – 20. 3.)

Tady je to opravdu nomen omen. Ryby milují všechno kolem vody – od šnorchlování v oceánu po relax u zahradního bazénu. Voda symbolizuje klid, moudrost, harmonii a regeneraci, a to je přesně ta atmosféra, která Rybám dělá dobře. Tyhle empatické osobnosti ostatně šíří klid i kolem sebe, tedy aspoň do chvíle, kdy někdo naruší ten jejich. To pak švihnou ocasem a jsou fuč. Takovou energii kolem sebe fakt nepotřebují a radši si půjdou po svých. Ladit svou japonskou zahrádku, opečovávat záhonky nebo si dělat hygge v dílně. Dejte jim chvilku čas, pak zase můžete plavat spolu.

Ryby, asi samy víte, jak rády se oddáváte dennímu snění a prokrastinaci. Občas se prostě tak trochu zapomenete. Rok 2022 ale bude přát spíš akci, a tak se dejte do díla, které jste už dlouho odkládali. Třeba do vylepšování vašeho milovaného bazénu.

Ve srovnávači máte 0 produktů k porovnání
Zobrazit porovnání