Grilovací sezóna zahájena

Grilovací sezóna zahájena

Marie Novotná Ve čtvrtek 10. 06. 2021 Zahrada

S prvními letními paprsky je sezóna grilování oficiálně otevřena! Užívat si dobrého jídla pod širým nebem s přáteli a rodinou je prostě lahůdka. Neexistuje lepší způsob, jak zahájit letní teplé večery, než rozpálit svůj gril a připravit všechna svá oblíbená letní jídla. Ale než zahájíte sezónu, abyste předvedli své dovednosti u grilu, ujistěte se, že máte všechno nejlepší grilovací příslušenství. Nebo si rovnou pořiďte gril nový! U Jarabáka si jistě vyberete!

Jak plynové grily, tak grily na dřevěné uhlí jsou dostupné u Jarabáka v různých velikostech a provedeních. V nabídce máme i udírny a ohniště. Zkrátka všechno, abyste si mohli v létě na zahradě užít venkovní vaření.

Grily na dřevěné uhlí

Nejzásadnějším důvodem pro výběr grilu na dřevěné uhlí je skoro vždy chuť. Alespoň odborníci jsou o tom přesvědčeni. Chuť pokrmů a ingrediencí připravovaných na dřevěném uhlí je daleko intenzivnější. Což je zároveň důvod, proč vždy vybírat kvalitní uhlí.

Na grilu na dřevěné uhlí vás potěší také pořizovací cena – tyto výrobky mívají jednoduchou konstrukci, jsou lehké, případně mohou být opatřeny kolečky pro snazší manipulaci. Po použití musíte odklidit popel a očistit rošt, nedá to však zase tolik práce. Nevýhodou je neustálé dokupování paliva a obtížnější regulace teploty připravovaného masa. 

Zahradní gril Grenada značky HECHT je vybaven otočným a výškově nastavitelným roštem. Pokud by se například uhlí v topeništi nečekaně silně rozhořelo, jednoduše rošt otočíte mimo topeniště a plameny zkrotíte, aniž by se pokrm připálil. Stejně snadno můžete rošt otočením odsunout při doplňování uhlí.

https://www.jarabak.cz/hecht-grenada-zahradni-gril

Dalším gril, který by vám mohl padnout do oka, je gril Activa od výrobce Atlas. Osvědčený válcový tvar grilu obslouží až šest osob najednou. Tento tvar grilu má své nesporné výhody v rovnoměrné distribuci tepla a je oblíbený téměř na celém světě. Gril má i přídavný výklopný rošt z nerezu, vhodný na nepřímé grilování či udržení pokrmů ve správné teplotě. Polohu roštu na uhlí lze navíc výškově nastavit dle potřeby a docílit tak ideální teploty pro konkrétní druh grilovaného pokrmu. Teplotu pohlídáte snadno i díky zabudovanému teploměru ve víku grilu. Další možnost regulace žáru a teploty umožňují regulovatelné otvory v bocích topeniště a v bocích víka.

https://www.jarabak.cz/activa-atlas-gril-na-drevene-uhli-activahttps://www.jarabak.cz/plynovy-gril-masport-by-al-ko-s-s4#

 

Plynové grily

Pohodlí je jedním z nejčastějších důvodů koupě plynového grilu. Nemusíte ho plnit dřevěným uhlím, stačí jen zmáčknout příslušné tlačítko pro zapálení a během 10 až 15 minut můžete začít grilovat. Dokud vám nedojde plyn. Jinými slovy, plynový gril zapálíte rychle, snadno, a aniž byste si ušpinili ruce. Plynové grily umožňují nastavovat teplotu nahoru nebo dolů pomocí ovládání plynových hořáků. Teplota se bude rychle zvyšovat a klesat. Díky tomu je snadné připravovat ingredience nebo pokrmy při různých teplotách.

Rádi bychom vám představili grily od výrobce Masport, které máme v naší nabídce. Jsou sice ve vyšší cenové relaci, ale pokud hledáte kvalitu a rádi peníze do grilu zainvestujete, budete jistě s těmito grily spokojeni. Jsou vyrobeny z ušlechtilé oceli a zaručí vám spolehlivé služby a potěšení z grilování po mnoho let.

Základem grilu jsou 4 vysoce kvalitní plynové hořáky z ušlechtilé oceli 304. Integrované zapalování odvádí spolehlivě svoji práci. Pro provoz grilu je vhodná plynová bomba velikosti 5 kg, která se snadno vmístí do skříňky pod grilem. Díky poklopu vybavenému teploměrem a skleněným okénkem můžete přípravu vašich pokrmů kdykoliv kontrolovat. Rošt i grilovací deska jsou opatřeny smaltovanou povrchovou úpravou, která zaručuje velmi dlouhou životnost. Na levé straně grilu se nachází přídavný hořák, vhodný pro přípravu omáček nebo udržení hotových pokrmů v ideální teplotě. Na pravé straně potom najdete praktické odkládací místo. Plynová láhev je uzavřena ve spodní skříňce. Transport grilu výrazně ulehčí pojezdová kolečka s možností aretace. 

 

https://www.jarabak.cz/plynovy-gril-masport-by-al-ko-s-s4

Elektrické grily

Co takhle dát si lahodný šťavnatý steak, kdykoliv se vám zachce? Elektrický gril uspokojí každého nadšence celoročního grilování. Díky absenci kouře můžete grilovat kdykoliv a kdekoliv, nehledě na roční období a prostředí.

Mezi největší plusy elektrických grilů patří jejich kompaktní rozměry a velice krátká doba rozehřátí. Jejich údržba i obsluha jsou velmi snadné. Stačí gril zapojit do elektřiny, zapnout a můžete jít na věc. Právě díky provozu za pomoci elektrické sítě se vám nestane, že by vám došlo uhlí, dřevo nebo plyn v plynové bombě.

Pokud jste milovníci pořádných steaků, vybírejte elektrický gril s vyšším výkonem. Ten je důležité pro rovnoměrné propečení masa.

Jediná věc, která by vám snad mohla při grilování na elektrickém grilu chybět, je nezaměnitelné kouřové aroma, které nejen že se odrazí na chuti pokrmu, ale také dotváří skvělou atmosféru.

Ohniště

Přenosné ohniště neodmyslitelně patří ke chvilkám pohody a posezení s přáteli. Oheň v ohništi je nejenom stylový zdroj osvětlení a tepla na zahradě, terase či na trávníku, ale může se využít i jinak. Buď na klasické opečení špekáčků nebo například ve spojení s roštem či trojnožkou na klasické grilování nebo přípravu jídla v kotlíku.

 

https://www.jarabak.cz/activa-madrid-prenosne-ohniste-activa

Udírna

Stále populárnější se znovu stávají udírny. Můžete si je pořídit buď samostatně, nebo jako součást grilu na dřevěné uhlí. Při uzení je důležitá kontrola teploty, proto bývá víko grilu vybaveno vestavěným teploměrem a součástí je samozřejmě komínek s klapkou regulace průtoku vzduchu.

 

https://www.jarabak.cz/activa-springfield-udirna-s-grilem-4-v-1https://www.jarabak.cz/activa-springfield-udirna-s-grilem-4-v-1#product-gallery-2

Je tedy lepší grilovat na dřevěném uhlí nebo na plynu? Univerzální odpověď na tuto otázku neexistuje. Každý člověk je z jiného těsta a má jiné potřeby a požadavky na zahradní gril. Proto je velmi důležité znát dobře sám sebe. Správně odhadnout své finanční možnosti a vědět, kolik času jsem schopen a ochoten do grilování investovat. Pokud pořád tápete, navštivte naše prodejny. Rádi vám pomůžeme s výběrem! 

Ve srovnávači máte 0 produktů k porovnání
Zobrazit porovnání