Super rychlé a super snadné velikonoční dekorace – nechte se inspirovat!

Super rychlé a super snadné velikonoční dekorace – nechte se inspirovat!

Marie Novotná V úterý 09. 04. 2019 Zahrada

Velikonoce se blíží a vy nestíháte? Nebo jen hledáte inspiraci na kreativní aktivity, které spolu s vámi zvládnou i ti nejmenší? Možná jste jen nadšení minimalisté… ať už je tomu tak, či tak, máme pro vás několik inspirací a snadných návodů na stylové a neokoukané velikonoční dekorace. Pojďte je s námi vyzkoušet!

Mramorovaná vejce

Mramorovaná velikonoční vejce svým velmi efektním a minimalistickým vzhledem ozdobí každý stůl či jiný kus nábytku. Každý kousek navíc bude originál a k jejich výrobě nebudete potřebovat nic, co byste již neměli doma.

  • Budeme potřebovat:

vyfouknutá bílá vejce,

lak na nehty v jedné či několika různých barvách,

gumové rukavice,

špejli,

plastovou nádobu (zvolte takovou, kterou po použití budete moci vyhodit),

vodu.

  • Postup:

Připravenou plastovou nádobu napustíme vodou pokojové teploty. Do vody kápneme několik kapek laku na nehty (množství si určíme sami čím více kapek, tím tmavší bude barva vejce).

Pomocí dřevěné špejle vodu s lakem na nehty opatrně promícháme, čímž vytvoříme mramorový vzhled. Do obarvené vody opatrně ponoříme vejce a celá je v ní obarvíme. Pomocí gumových rukavic vytáhneme vejce z lázně.

Obarvená vejce necháme oschnout na vlastnoručně vyrobeném “sušáku” (můžeme použít např. dva polystyrenové bloky, na něž pokládáme na špejli napíchnutá vejce). Hotovo!

Velikonoční ušáci z ubrousků

Ušáci z ubrousku představují další velmi jednoduchý, za to však velmi originální způsob, jakým lze vylepšit velikonoční tabuli. Navíc to zvládnete dokonce i na úplně poslední chvíli!

  • Budeme potřebovat:

vyfouknutá či natvrdo uvařená hnědá vejce,

textilní ubrousky (nejlépe lněné),

jutový provázek,

nůžky.

  • Postup:

Ubrousek několikrát složíme na takovou šíři, aby se do něj vejce bezpečně vešlo. Složeným ubrouskem obepneme vejce a svážeme jutovým provázkem.  

Opravdu minimalistická velikonoční vejce

Jste opravdovými fanoušky skandinávského minimalismu? Pak se vám tento nápad jistě bude líbit. Jsou opravdu velmi jednoduchá, ale copak právě v jednoduchosti není krása?

  • Budeme potřebovat:

vyfouknutá či natvrdo uvařená hnědá vejce,

bílý, permanentní hobby značkovač.

  • postup

Zde snad ani není třeba uvádět postup. Dle vlastní fantazie pomocí bílého značkovače tvoříme jednoduché vzory v minimalistickém duchu.

Vejce na niti

Tento velmi originální způsob okenní výzdoby vnese do vašeho domu svěží vánek! Příprava vám navíc nezabere více než 15 minut. Tak na co ještě čekáte?

  • Budeme potřebovat:

nebarvená vejce,

barevné stuhy,

tekuté lepidlo,

květiny, kočičky, lístky a cokoliv vás napadne.

  • Postup:

Nejprve si připravíme “vázičky” z vaječných skořápek. Při rozbíjení vajec se soustředíme na to, abychom je nedělili na 2 stejně velké poloviny. Vejce bychom měli rozdělit zhruba ve dvou třetinách jeho výšky. Vejce vypláchneme a necháme oschnout.

Mezitím si připravíme svazečky čerstvých květin a dalších rostlin, které opatrně svážeme nití. Skořápky vajec po obvodu natřeme dostatečným množstvím lepidla a oblepíme stužkami tak, jak vidíte na fotografii. Před lepením myslete na to, jak dlouhý by měl závěs být.

Skořápky připevníme např. pomocí špendlíků či lepicí pásky na okna, nalijeme do nich menší množství vody a opatrně vložíme svazečky květin.

Skořápkové osení

Poslední ze série velikonočních inspirací je zajímavým způsobem využití jarního osení. Namísto květináče totiž použijeme skořápky.

  • Budeme potřebovat:

vejce,

kameninový talířek,

zeminu či vatu,

drobné kamínky,

velikonoční osení (pšenici nebo ječmen, ale také např. řeřichu, čočku či jiné).

  • Postup:

Skořápky, do nichž zasejeme osení, připravíme podobným způsobem, jako tomu bylo u skořápek na niti. Jediným rozdílem je, že zde můžeme vejce dělit tak, jak se nám zlíbí klidně i každé jinak!

Do skořápkových květináčků nasypeme trochu zeminy, zalijeme trochou vody a zasadíme osení. Pro osení je ideální pokojová teplota. Čím vyšší teplota u vás doma bude, tím rychleji osení poroste. Skořápky s osením umístíme na kameninový talířek s kamínky a nyní už jen netrpělivě čekáme, až osení začne klíčit!

Ve srovnávači máte 0 produktů k porovnání
Zobrazit porovnání