Viděli jsme naživo Mammotion YUKA. Na co se těšit?

Viděli jsme naživo Mammotion YUKA. Na co se těšit?

Jára Bák Ve čtvrtek 18. 04. 2024 Aktuality

Před několika dny byla v rámci veletrhu FOR GARDEN k vidění chystaná robotická sekačka Mammotion Yuka, kterou jsme vám popsali již minule. Jarabák u její české premiéry nesměl chybět a máme tedy pro vás první poznatky a fotografie.

Prozatím se uvedení modelu YUKA očekává na přelomu měsíců července/srpna. YUKA nabídne k pohybu celkem tři kola. Pohon se tak bude lišit oproti modelům LUBA 2 AWD, která nabízela přední všesměrová kola, zatímco YUKA má pouze jedno přední kolo. Vpředu je sekačka osazena duální kamerou, která disponuje i stěračem pro zajištění perfektní viditelnosti. Robot nabídne i zadní kameru, která by měla pomoci v lepší orientaci a předvídání z hlediska zákoutí a různých překážek, na které může YUKA při sečení narazit.

YUKA přední pohled    YUKA přední kamera

U sekačky bude možné manuálně nastavit výšku sečení. Evropské modely nabídnou rozmezí 20-90mm. Model YUKA bude vybaven dvěma žacími disky s šesticí nožů. Plovoucí řezné kotouče Terrain vám zaručí rovnoměrnou výšku sečení pro perfektní vzhled travnatého koberce a zabrání případnému skalpování trávy. Šířka záběru bude 320 mm.

Jelikož se nová sekačka od Mammotion pyšní samovyprazdňovacím košem, tak nabídne rozdílné možnosti sečení. Kapacita baterie u modelů YUKA bude 4.5 Ah. V případě, že bude připojen i koš, tak se kapacita zvýší na 9 Ah. Bez koše si sekačka poradí se svahem až 24°. Pokud bude jezdit i s košem dokáže překonat svahy až 10°.

Mammotion YUKA bude k dispozici ve 3 různých provedeních. Konkrétně půjde o modely YUKA 600, YUKA 1000 a YUKA 1500. Názvům přímo odpovídají metry čtvereční, které bude schopná YUKA posekat. Jednotlivé modely se budou lišit ještě rychlostí sečení a počtem jednotlivých zón v nichž mohou operovat.

YUKA zadní kamera     YUKA žací ústrojí

Pro další informace o novém modelu nezapomeňte sledovat naše aktuality nebo se přihlaste k odběru novinek přímo na e-mail.

Ve srovnávači máte 0 produktů k porovnání
Zobrazit porovnání