Na Velký pátek (29.3.) mají všechny prodejny otevřeno. O velikonočním pondělí (1.4.) budou všechny prodejny zavřené.
3 přípravky pro boj s octomilkami, které si zvládnete vyrobit sami

3 přípravky pro boj s octomilkami, které si zvládnete vyrobit sami

Marie Novotná V pondělí 20. 07. 2020 Poradna

Ovocné mušky vám nikterak neublíží, ohrožují však hygienu ve vaší kuchyni a také jídlo v ní. Vytvořte si společně s námi pasti na polapení tohoto nepříjemného hmyzu z přísad, které s nějvětší pravděpodobností už máte doma.

Všimli jste si drobného hmyzu, který se u vás doma vznáší kolem hnědnoucích banánů v misce s ovocem? I přesto, že jste hnijící ovoce vyhodili, se vám nepodařilo mušek zbavit. Octomilky jsou v mnohých domácnostech běžným problémem a není snadné v boji s nimi uspět. Objevit se mohou v kterémkoli ročním období, ale nejhorší je to na jaře a v létě. Naštěstí můžete s těmito malými potvůrkami účinně bojovat i bez pomoci chemie. Tyto tři “přípravky” jsou levným a velmi snadným řešením.

 

Past z jablečného octa

O pasti z jablečného octa jste již určitě slyšeli. Důvod je jednoduchý funguje totiž. Do zavařovací sklenice nalijte zhruba 100 ml jablečného octa. Přidejte do něj 23 kapky přípravku na mytí nádobí. Hrdlo nádoby zakryjte potravinářskou fólií nebo igelitovým sáčkem a uchyťte gumičkou. Tužkou nebo jiným tenkým předmětem proražte do fólie malé otvory. Skrze tyto otvory se bude uvolňovat “vůně” ze směsi a ovocné mušky se skrze ně dostanou do sklenice. Pasti umístěte do mísy s ovocem nebo do odpadkového koše.

 

Sprej na octomilky s esenciálním olejem

Na tento přípravek budete potřebovat obyčejný rozprašovač a několik jednoduchých přísad. Do menšího prázdného rozprašovače o objemu zhruba 80 ml (zakoupíte v drogeriích a lékárnách) nalijte asi 60 mililitrů horké vody. Přidejte do ní 10 kapek esenciálního oleje z citrónové trávy. Lahvičku s takto připravenou směsí uchovávejte v skříňce v kuchyni, abyste k ní měli snadný přístup. Pokud si všimnete mušek sedících na parapetu, na kuchyňské lince nebo na stole, nastříkejte tuto směs vody a oleje přímo na ně. Směs nestříkejte na ovoce ani jiné jídlo éterický olej není bezpečný ke konzumaci.

 

Past z červeného vína

Máte v kuchyni příliš dlouho otevřenou láhev červeného vína? Nevylévejte ho. Použijte ho v boji proti octomilkám! Na tento projekt budete potřebovat mělkou misku. Do misky přidejte 200 ml červeného vína. Misku překryjte plastovým obalem a zajistěte gumičkou. Tužkou do ní vytvořte malé otvory stejně jako u pasti z octa. Past umístěte do problematické oblasti a mušky do ní nalákejte.

 

Ve srovnávači máte 0 produktů k porovnání
Zobrazit porovnání