Buďte připraveni na sněhovou nadílku

Buďte připraveni na sněhovou nadílku

Marie Novotná V úterý 26. 01. 2021 Zahrada

Všichni se těšíme na zimu. Na tu bílou. A každý si tak trochu přejeme zažít během zimy pořádnou nadílku, kdy je sněhem pokryto doslova všechno. Když se nám tohle přání vyplní, tak po nostalgickém snění o kopcích sněhu přichází realita, která si žádá spoustu práce tuhle sněhovou nadílku uklidit. Dnes vám nabídneme praktické náčiní a stroje, které vám pomohou a usnadní odklízení sněhu.

Sněhové frézy

Sněhové frézy vám velmi usnadní práci. Na trhu je jich spousta, důležité je zvolit vhodný typ pro vaše potřeby. Pokud vám jde víceméně o úklid sněhu před domem, na chodníku či před garáží, je pro vás dostačující elektrická sněhová fréza, ke které potřebujete jen dostupnost elektrické zásuvky. Tato fréza odhazuje sníh většinou do vzdálenosti 10 metrů, jejími výhodami jsou nízká hmotnost, malé rozměry či nízká hlučnost. Stejné požadavky vám splní i aku fréza, se kterou navíc není nutné připravovat žádné napájecí kabely. Tyto frézy bývají jednostupňové, proto se s nimi nedoporučuje odhazovat zhutnělý a zledovatělý sníh.

Benzínové sněhové frézy mohou být kolové či pásové, zpravidla dvoustupňové. Jsou určeny do středních a vyšších poloh a pro zpevněný povrch. Ty pásové spolehlivě pracují i na nezpevněném povrchu a ve svahu a zvládnou tak terén vaší zahrady či okolí chaty na horách.

Frézy bývají často doplněný LED osvětlením či vyhřívanou rukojetí pro ještě větší komfort při úklidu. 

Veškerou nabídku sněhových fréz najdete na našem webu v sekci Sněhové frézy. Můžete si zde vybrat z široké škály těchto pomocníků. Jarabák nabízí elektrické frézy, aku frézy i benzínové frézy. Neváhejte se na nás obrátit. Rádi vám s výběrem pomůžeme.

Fukary

Pokud napadne jen trochu prašanu, je fukar výborným a praktickým pomocníkem, který vám pomůže jemný sníh snadno odfouknout. Nejenže tuhle pomůcku využijete v zimě, ale především ji oceníte na podzimní nadílku listí. 

Rotační kartáče

Rotační kartáče jsou multifunkční pomůckou, která slouží jednak k zametání prachu, štěrku, písku a nečistot na chodnících a dlažbách, ve spojení s radlicí se kartáč snadno promění v zimním období na výkonné zařízení k úklidu sněhu. Postačí i bez radlice pro konečné ometení chodníku po použití sněhové frézy.

Jarabák nabízí hned několik motorových rotačních kartáčů značky HECHT, mezi nimi si jistě vyberete. 

Sněhová hrabla

Hrablo na sníh rovná se fit centrum zadarmo. ☺ Nejlepší je vybírat hrablo s hranatou hlavou z kvalitní oceli a ergonomickou násadou, která dobře padne do ruky. Kolečkové hrablo či odhrnovač sněhu na kolečkách vám usnadní práci ještě o něco více. Jarabák nezapomíná ani na vaše nejmenší. Pro děti najdete v sekci Hrabla na sníh také hrablo, které padne do ruky přímo jim.

Po práci nezapomínejte stroje důkladně očistit, aby vám sloužily co nejdéle a byly připraveny na další příval sněhu. Odklízení sněhových závějí může být pro vás s dobrým vybavením zábava.

Ve srovnávači máte 0 produktů k porovnání
Zobrazit porovnání