Pobavte se na čtyřkolkách

Pobavte se na čtyřkolkách

Marie Novotná V úterý 03. 08. 2021 Zahrada

Máte rádi adrenalinové zážitky? Nebo někdo z vašich blízkých? Co jim udělat radost a dopřát jim adrenalinovou jízdu v terénu každý den na jejich vlastním stroji? Čtyřkolky se těší velké oblibě jako prostředek zábavy, potěšení a zdroje adrenalinu. U Jarabáka vám pomůžeme s výběrem, máme totiž hned několik modelů nejen pro dospělé. U nás myslíme i na děti! Ty budou tuhle zábavu zbožňovat! Čtyřkolka se hodí i jako pomocník do zahrady či na chalupu. Může vám usnadnit spoustu práce. 

Čtyřkolky pro dospělé

Užitkové čtyřkolky nesou označení ATV (all terrain vehicles). V základu mají přední i zadní nosič nákladu. Poradí si i s náročným terénem. 

V nabídce u Jarabáka najdete čtyřkolku s benzínovým čtyřtaktním motorem, ale máme především akumulátorové čtyřkolky, u kterých je zásadní výhodou naprosto tichý provoz bez emisí. Provozovat tedy lze i v místech, kde by hluk, nebo zápach zplodin mohl okolí obtěžovat.

Většina námi nabízených čtyřkolek má homologaci pro provoz na pozemních komunikacích. Lze je tedy registrovat jako běžné vozidlo a s patřičným technickým průkazem, registrační značkou a povinným ručením provozovat i na silnici. Čtyřkolka se tak může stát úsporným a ekologickým dopravním prostředkem do zaměstnání, poslouží při cestě na nákup apod. Stejně dobře však poslouží i při práci na zahradě, jelikož jsou vybaveny i tažným zařízením (koulí) pro tažení přívěsných vozíků.

Maximální rychlost čtyřkolek značky HECHT je 45 km/h. Rychlost a dojezd je samozřejmě ovlivněn hmotností řidiče a případnou další zátěží, terénem, stylem jízdy, stavem pneumatik a mnoha dalšími aspekty. Vypočítaný dojezd na jedno nabití se pohybuje v rozmezí od 35 do 70 km. Záleží na typu čtyřkolky.

 

Například vypočítaný dojezd čtyřkolky HECHT 56155 na jedno nabití je 48 km. Tahle čtyřkolka je automatická, řadí se pouze vpřed nebo vzad. Její maximální nosnost je 120 kg. Pro pohon je použit 1200 W silný elektromotor, který je napájen ze 72 V / 20 Ah akumulátoru. Reálný dojezd průměrnou rychlostí 24,5 km/h při hmotnosti řidiče 70 kg je 39 km. Doba nabíjení je pak podle stavu vybití cca 8 – 10 hodin. Maximální rychlost čtyřkolky je až 45 km/h. Čtyřkolka je vybavena předními bubnovými brzdy a zadními kapalinovými, kotoučovými brzdami. Obě páčky brzd je možné zablokovat ve stisknuté poloze, což je užitečné například pro parkování ve svahu, nebo při přepravě. Motor je osazen na zadní odpružené nápravě, převod z motoru na osu je pomocí uzavřené převodové skříně. Nechybí ani redukce, která se ovládá pákou na pravé straně pod řídítky. Přední kola jsou na samostatně odpružených závěsných ramenech. Více informací zde: https://www.jarabak.cz/hecht-56155-red-akumulatorova-ctyrkolka

 

Dětské čtyřkolky 

 

V našem obchodě naleznete čtyřkolky pro děti značky HECHT, které jsou akumulátorové. Jistě oceníte tichý a ekologický elektromotor, který vám umožní jít s touto čtyřkolkou i do parku, kam byste s benzínovou čtyřkolkou nemohli. 

Dětské čtyřkolky jsou vybaveny omezovačem rychlosti. U značky HECHT se omezovač ovládá pomocí skříňky s klíčkem. Bez tohoto klíčku není možné omezovač vypnout, čímž je zajištěno, že si nezkušený řidič nebude svévolně rychlost zvyšovat.

Výkon a maximální možná rychlost se liší. Můžete pořídit čtyřkolku, která pojede maximálně 20 km/h, ale nabízíme také čtyřkolky, které jedou rychlostí až 35 km/h. Výkon námi nabízených strojů je 800 nebo 1060 W.

Dojezd na jedno nabití baterie je okolo 18 km, záleží samozřejmě na úrovni terénu a stylu jízdy vašeho dítěte.

Pokud váháte, jestli svému potomkovi tuhle „hračku“ dopřát, a nejste si jisti kvůli bezpečnosti, podívejte se do našeho e-shopu například na tuhle dětskou čtyřkolku: https://www.jarabak.cz/hecht-56801-akumulatorova-ctyrkolka

HECHT 56801 je malá akumulátorová čtyřkolka určená pro volnočasové aktivity. Při výletech jistě oceníte přední a zadní nosič nákladů. Jedná se o relativně svižný stroj, který snadno vyvine rychlost až 20 km/h. Elektrický pohon je naprosto tichý, bez emisí, proto nebude problém, provozovat ji i na mnohých místech, kde je použití strojů se spalovacím motorem zakázáno. Na lesních stezkách neplaší zvěř, neznečišťuje. 

Co je ale důležité, je řešení bezpečnostních prvků. Jako hlavní spínač je použita skříňka s klíčkem. Tím je zajištěno, že čtyřkolka například nebude používána dětmi bez vědomí rodičů. Aby bylo použití ještě bezpečnější, druhým klíčkem je možné nastavit omezovač rychlosti až na min. rychlost 8 km/h. Dalším z bezpečnostních prvků je nožní pedál, který je nutné držet nohou stisknutý, aby se s ní dalo pojíždět. Pokud se na stroji neopatrný řidič během jízdy například převrátí, jakmile uvolní nožní pedál, motor zastaví, i kdyby neustále držel madlo plynu. Stejně tak je tímto zajištěno, že se stroj nerozjede, jestliže by se plynem otočilo náhodně při nasedání apod. Stroj je vybaven kotoučovými brzdami, přední i zadní brzda se ovládají samostatně páčkami na řídítkách.

Nezapomínejte, že tyto čtyřkolky nejsou dopravními prostředky, nesmí být proto provozovány na veřejných pozemních komunikacích.



 

Ve srovnávači máte 0 produktů k porovnání
Zobrazit porovnání