Hračky pro zdravý vývoj dětí - vítejte ve světě Classic World by Jarabák!

Hračky pro zdravý vývoj dětí - vítejte ve světě Classic World by Jarabák!

Lucie Janků V pátek 04. 08. 2023 Zahrada

Lámete si hlavu nad tím, jak venku zabavit vaše děti? Záleží vám na tom, s čím si hrají? Dřevěné hračky Classic World by Jarabák si zamilujete.

Děti. Chtějí si na všechno sáhnout, všechno ochutnat, skočit do té největší louže – všechno si potřebují užít. Na maximum! Co se děti během hry učí? A jaké hračky mohou podpořit jejich vývoj a zvídavost. No přece ty z Classic World by Jarabák!

Když se řekne dětství, na co si vzpomenete? Hodiny strávené na pískovišti, skákání do kaluží, experimenty s vodou, vaření kouzelných lektvarů nebo hra na schovávanou. Čas s dětmi ale umí být i náročný. Ruku na srdce, každý se občas uchýlí k tomu, že dětem pustí oblíbenou pohádku, protože už zkrátka neví, čím by ty malé neposedy zabavil. Pokud jste přesně v té fázi rodičovství, kdy váháte, co dětem koupit, aby vás co dvě minuty netahaly za nohu a zároveň nechcete mít domov přeplněný plastovými hračkami, na chvíli se zastavte, zhluboka se nadechněte a čtěte dál.

Připravili jsme pro vás v Jarabáku článek s tipy na venkovní hračky Classic World by Jarabák, které vaše děti nejen zabaví. Během hraní jim pomohou přirozeně rozvíjet jejich potenciál, jsou šetrné k přírodě i zdraví dětí a jako třešnička na dortu – skvěle vypadají.

Dřevěná skluzavka na písek Classic World

V jednoduchosti je krása aneb vyzkoušejte hračky na vlně udržitelnosti

Jaké vás děsí představa pokojíčku zavaleného tunou plastových, blikajících a hrajících hraček? A ještě víc se děsíte toho, že váš vkus s příchodem dětí zapadl společně s drobky někam hluboko za sedačku? Máme pro vás dobrou zprávu. Existují totiž hračky, které jsou nejen krásné, ale i zábavné, edukační a k tomu šetrné k přírodě i zdraví vašich nejmenších. Jedním z udržitelných materiálů je dřevo. Dřevěné hračky jsou nadčasové, nikdy nevyjdou z módy a děti je milují. A díky jejich nesmrtelnosti si je oblíbíte i vy.

Jaké jsou další výhody dřevěných hraček?

  • Jsou vyrobeny z přírodních materiálů, dají se recyklovat a nezatěžují přírodu.
  • Dávají dětem prostor pro podporu fantazie a kreativity.
  • Jsou bezpečné, nenajdete na nich žádné ostré hrany ani malé části, u kterých hrozí vdechnutí.
  • Na rozdíl od plastových hraček neobsahují ty dřevěné žádné ftaláty ani jiné škodliviny.
  • Jsou velmi odolné a vydrží klidně i celé generace.
  • Dřevo je na dotek příjemný materiál a nabízí dětem speciální hmatové vjemy.
  • A hlavně – vyhraje si s nimi klidně celá rodina!

Věděli jste, že... Nadbytek hraček zhoršuje soustředění a brání fantazii? Méně je někdy více, vybírejte proto spíše kvalitní, recyklovatelné hračky, které dětem poskytnou prostor k učení i zábavě zároveň.

Učení hrou s hračkami Classic World by Jarabák

Že je možné nakupovat hračky udržitelným způsobem už víte. Jak se ale vyznat v nepřeberném množství výrobců? Rada číslo jedna zní – vybírejte vždy od srdce. My v Jarabákovi klademe důraz také na vývojové potřeby dětí, proto je pro nás spolupráce se společností Classic World jednoduše srdcovka. Za výrobou ekologických hraček stojí tým odborníků na vývoj dětí, pedagogů a především rodičů. Společně se jim daří navrhovat designově propracované hračky z vysoce kvalitního dřeva, které děti nejen zabaví, ale napomáhají také rozvíjet jejich obrovský potenciál.

Výsledkem jsou edukační hračky zaměřené na rozvoj motoriky, koordinace očí a rukou, ale také představivosti, kreativity i sociálních dovedností. To vše se totiž děti učí právě prostřednictvím hry. Pojďte s námi na malou exkurzi do světa dřevěných hraček Classic World by Jarabák.

Co všechno umí a jak pomáhají dětem růst? 

Dřevěný dětský vodní mlýnek Classic World

Ruce v hlíně, stavění kostek, písek a hodně vody k tomu

A teď víc prakticky. Máte děti, které doma nevydrží ani minutu? Nebo naopak dostat je ven je pro vás tak trochu bojovka? A všimli jste si, že právě venku vymyslí vaše děti ty nejzajímavější a nejakčnější hry? Právě díky hrám poznávají děti svět kolem sebe. Proto je velmi důležité, aby si na věci mohly sáhnout, aby se hýbaly a na maximum využívaly nejen hmat, ale i čich, sluch a chuť.

Nebojte se, rozhodně vás nebudeme navádět k tomu, abyste svým neposedům dovolili všechno. Občas mohou být některé dětské kousky nebezpečné a někdy i tak trochu otravné. Třeba když zrovna někam spěcháte, asi to znáte. Přemýšleli jste někdy o tom, co se děti prostřednictvím konkrétních her vlastně učí? A jakými hračkami můžete jejich zvídavost podnítít?

Dřevěný dětský vozík na vodu Classic World

Vaření

„Dobrý den, prosím jednu kávu, čokoládový dortík a limonádu. Kolik to bude stát?“ Dětský svět, to je jedna velká hra a hraní rolí k němu neodmyslitelně patří. Holčičky i kluci si tak mohou v mžiku otevřít třeba cukrárnu nebo restauraci a domluvit si různé scénáře. Taková hra děti nejen zabaví, pomáhá jim zároveň budovat sebevědomí a posiluje sociální i komunikační schopnosti.

Skvělou hračkou je například dětská venkovní kuchyňka. Váš malý šéfkuchař vám jistě vysvětlí, že krtkův dort je nejlepší z opravdové hlíny a zdobení z okvětních lístků kopretin, to se jen tak nevidí! Aniž byste si to možná uvědomovali, děti si tímto způsobem zdokonalují svou kreativitu a představivost

Náš tip: Tento gastro zážitek můžete podtrhnout třeba rozšířením o kuchyňský dřez nebo piknikový stůl, kde si můžete společně zahrát třeba deskovky.  

Stavba

Postavit věž kostek a zase zbourat, to je oblíbená kratochvíle snad všech pidi človíčků. Starší děti tím zřejmě neoslníte, ale co takhle postavit dům? Nebo rovnou hrad obehnaný palisádou? Nepřítel nebude mít šanci! Hry na stavitele a kutily baví nejen kluky, ale i holčičky. Procvičí si díky nim jemnou motoriku, koordinaci očí a rukou, orientaci v prostoru a zároveň potrénují svou trpělivost.

Příkladem takové hračky jsou dětské cihličky, vyrobené z EVA pěny. Ta je měkká, odolná a nevyžaduje žádnou speciální údržbu. 

Náš tip: Dětské cihličky Classic World by Jarabák jsou ideálním doplňkem k dřevěnému zahradnímu domečku. Díky nim totiž můžete postavit skutečný dům z cihel!

Písek

Písek, to je věc! Možná ta úplně nejlepší na světě. Dají se do něj zabořit ruce i nohy, je příjemný, heboučký a navíc je to další bezva materiál na stavbu. Každý malý rarášek totiž ví, že když je písek mokrý, dají z něj postavit různé věci. Hrad, garáž pro auta nebo tisíce báboviček. A dá se s ním i experimentovat. Dětské pískoviště je zkrátka dalším dokonalým místem pro rozvoj kreativity a motoriky.

Příkladem hračky, která se na pískovišti rozhodně neztratí, je dřevěný mlýnek na písek, který pomáhá rozvíjet logické myšlení. Co umí? Jakmile naplníte trychtýř pískem, rozjede se báječná podívaná. Písek se rázem začne sypat z jedné strany na druhou až nakonec vytvoří písečné duny, kopce nebo třeba most. Hurá na to!

Dřevěný mlýnek na písek Classic World

Voda

Děti vodu milují! Znáte to, při procházce vymetají každou kaluž – čím je hlubší, tím větší dobrodružství to je. Hry s vodou jsou báječný způsob, jak vaše malé vodníky zabavit na pořádně dlouhou dobu. Hlavně v létě! Je to také příležitost vysvětlit dětem, jak funguje vodní cyklus a od malička je učit šetrnému zacházení s touto cenou surovinou.

Pokud máte doma malého zkoumálka, nadchne ho například dětský dřevěný vodopád. Voda v něm bude proudit z jednoho koryta do druhého až se nakonec zachytí do velké vany. Vodu tak můžete znovu využít k rozproudění vodopádu nebo se v ní zchladit. Taková hračka umí rozvíjet logické myšlení, motoriku i představivost. Srdce malého zahradníka s duší hasiče si získá dřevěný vozík na vodu. Díky ohebné hadici, bude moci zalévat květiny nebo zeleninové záhony. A ta radost ze stříkající vody? K nezaplacení!

A to nejdůležitější na závěr – fantazie, hravost (a výdrž!) dětí nemá žádné limity. Nezapomeňte si tyto společné chvíle užít na maximum. Věřte, že za pár let na ně budete se sentimentem rádi vzpomínat.

Příjemnou zábavu!

Dětské cihličky EVA Bricks

PROHLÉDNOUT VŠECHNY HRAČKY CLASSIC WORLD

 

Ve srovnávači máte 0 produktů k porovnání
Zobrazit porovnání