Dýňové hrátky aneb vyrobte si originální podzimní výzdobu

Dýňové hrátky aneb vyrobte si originální podzimní výzdobu

Marie Novotná V pondělí 12. 10. 2020 Poradna

Dýňová sezóna je v plném proudu a je na čase užít si ji se vším všudy! Proč letos nezkusit dýňové dekorace trochu jinak? Namísto vyřezávání pro vás máme tip na kreativní aktivitu, u které se, když na to přijde, zabaví celá rodina. Navíc si společně vytvoříte krásnou a originální podzimní výzdobu.

Malování dýní je narozdíl od vyřezávání vhodné pro všechny úrovně zdatnosti a skvěle se přitom zabaví celá rodina. Práce se štětcem a barvami je také o dost bezpečnější než práce s ostrými nástroji, a tak se nemusíte bát nechat děti pracovat o samotě a bez dohledu.



Co pro dnešní projekt budeme potřebovat? 

Menší, omyté dýně

Křídové barvy (zakoupíte v prodejnách s kreativním materiálem, ale také hobby marketech)

Štětce - nejlépe pěnové (zakoupíte tamtéž jako křídovou barvu)

Permanentní lakový fix v různých barvách

 

Postup

 

  • Vytvořte si předlohu

Protože barva a štětec vám, co se vzoru týče, poskytují mnohem větší svobodu než vyřezávání, nebojte se být kreativní. 

Zvolte si vzor, který se vám líbí, a předkreslete si ho na papír. Pokud si v tvorbě vlastního vzoru příliš nevěříte, internet nabízí velkou spoustu inspirace. Vytiskněte si vzor na papír.

 

  • Barvu neroztírejte

Nešetřete barvou a nanášejte ji jemně a spíše poklepáváním štětce. Pokud barvu budete roztírat, nepodaří se vám dosáhnout perfektního krytí ihned na poprvé. Křídová barva zanechává šmouhy. Proto barvu aplikujte v dostatečném množství a povrch dýně “vytečkujte”. Ušetříte tím spoustu času, kdy by první vrstva barvy musela schnout.

 

  • Nebojte se zatlačit

Jakmile křídová barva zaschne, můžete se pustit do vykreslování vzoru. S fixem pracujte opatrně – příliš jím netlačte, jinak se vám povede narušit vrstvu křídové barvy. Špička fixy musí být vždy zcela nasáklá barvou. Ta se do ní dostává tím, že ji zatlačíte proti tvrdému povrchu. Doporučujeme připravit si kus papíru, o který špičku před použitím vždy zatlačíte. 

 

  • Buďte trpěliví

Pokud plánujete dýni zvoleným vzorem dekorovat z více stran, budete muset postupovat v krocích. Každou stranu bude nutné nejprve nechat zaschnout. V opačném případě by mohlo dojít k rozmazání barvy.

 

  • Nebojte se experimentovat

Stylů a barev, které se nabízí, existuje nespočet. Nebojte se a buďte kreativní!


Převzato z webu https://www.homeyohmy.com

Ve srovnávači máte 0 produktů k porovnání
Zobrazit porovnání