Tipy pro pořízení bazénu

Tipy pro pořízení bazénu

Marie Novotná V pátek 31. 03. 2017 Zahrada

Možná právě letos přemýšlíte o tom, že si konečně splníte sen a pořídíte si na zahradu bazén. Není se čemu divit. Bazén na zahradě je báječná věc, se kterou si vy i vaše děti užijete spoustu zábavy a odpočinku. Bazén na zahradě vám poslouží jako oáza klidu a v horkých letních dnech vám umožní to, po čem všichni toužíme – osvěžení. Pořízení bazénu zapuštěného do země ale není až taková hračka. Jejich instalace může být časově náročná, obvykle zaberou více prostoru a v neposlední řadě je jejich pořízení také finančně náročné. Chcete-li se tomu všemu vyhnout, přichází v úvahu nadzemní bazén. Připravili jsme pro vás pět oblastí, na které je potřeba se před jeho koupí zaměřit.

Umístění

Jak již bylo zmíněno, nadzemní bazén má obrovskou výhodu v tom, že jeho instalace nevyžaduje žádné složité stavební postupy. I přesto je jeho umístění velmi důležité. Při vodních radovánkách jistě budete mít rádi mladší členy rodiny na očích. Proto je vhodné umístit bazén tak, abyste i z domu měli přehled o tom, co se v něm a jeho blízkosti děje.

Nedoporučujeme bazén umístit v bezprostřední blízkosti stromů, protože právě ty jsou neustálým zdrojem nepořádku napadaného do vody. Ideálním místem pro nadzemní bazén je slunečná část vaší zahrady. Čím většímu množství slunečního záření je bazén vystaven, tím teplejší v něm bude voda.

Velikost

Nadzemní bazény se vyrábějí v různých tvarech a velikostech. Může se zdát, že tvar je pouze otázkou osobních preferencí a vkusu. To však již neplatí u velikosti. Rozměry jsou při koupi bazénu určitě jednou z prvních věcí, které je vhodné při koupi zvážit. Máte-li již na mysli konkrétní místo, kam byste bazén chtěli umístit, určitě si předem změřte jeho plochu. Kromě dostupného místa na vaší zahradě se také zamyslete nad průměrným počtem osob, pro které má být bazén určen. Například plánujete-li v bazénu trávit čas spolu s dětmi, určitě se bude hodit bazén větších rozměrů.

Takovým je například bazén HECHT BLUESEA. Díky svým rozměrům vyhovuje právě takovým požadavkům. Pokud chcete pořídit bazén menším dětem, má pro vás Jarabák v nabídce i dětské nafukovací bazény. Pro více informací a kompletní nabídku si na našem webu prohlédněte celou kategorii Bazény. Zde kromě bazénů naleznete také veškeré doplňky a bazénovou chemii.

Rodinný bazén HECHT BLUESEA je ideální pro horké letní dny strávení s rodinou

Konstrukce

Hovoříme-li o nadzemních bazénech, máme v zásadě na výběr dva tipy. Jedním jsou bazény s pevnou konstrukcí, druhým jsou bazény nafukovací. Rozdíl mezi těmito dvěma typy jsou především v odolnosti materiálu, ze kterého jsou vyrobeny, a také jejich skladování mimo sezónu.

Je zcela pochopitelné, že nafukovací bazén bude vzhledem ke své konstrukci méně odolný. Na druhou stranu svým majitelům poskytují v případě potřeby možnost snadného přemístění. V neposlední řadě jsou nafukovací bazény v podstatě tou nejlevnější dostupnou alternativou.

Výrobce

Tak jako u kteréhokoliv jiného výrobku je i u bazénů důležitý výrobce. Výběr kvalitního výrobce, jakým je například německá společnost HECHT,  vám garantuje určitou úroveň použitých materiálů a kvalitu zpracování. To ale není všechno. Další výhodou je dobrá dostupnost bazénového příslušenství a doplňků. Ač při pořizování obvykle nepřemýšlíme nad tím, jaké problémy se mohou vyskytnout, pravdou je, že se to může kdykoliv stát. Kvalitní výrobce vám však nabídne pomoc a asistenci při jejich řešení.

Další vybavení a doplňky

Pokud již máte jasno v tom, jaký bazén si pořídíte, jsou na řadě doplňky a vybavení, které budete při provozu bazénu potřebovat. K bazénům je možné pořídit celou řadu vybavení, které vám jeho údržbu usnadní.

Hygiena je v tomto ohledu na prvním místě. Nezapomeňte proto na prostředky a vybavení, které vám pomohou udržet vodu v bazénu čistou a hygienicky nezávadnou. K takovým patří například dávkovače dezinfekčních tablet, vysavače nečistot, síťky a další. Všechny je najdete na našem webu v sekci Bazénové příslušenství a Bazénová chemie.

Jarabák má v nabídce celou řadu produktů BLUELINE, díky kterým bude váš bazén čistý a hyginicky nezávadný

Doufáme, že vám náš příspěvek při výběru pomůže. Pokud si však stále s něčím nejste jisti a potřebujete poradit, neváhejte se na nás obrátit – rádi vám s výběrem poradíme!

Ve srovnávači máte 0 produktů k porovnání
Zobrazit porovnání