Tipy na vánoční dárky pro děti

Tipy na vánoční dárky pro děti

Lucie Formanová Ve čtvrtek 09. 11. 2023 Poradna

Rozzářená očička dětí jsou tou nejkrásnější odměnou za úsilí věnované shánění dárků a veškerým vánočním přípravám. Upřímná radost, nadšení a zvonivý smích vyvolají uspokojení a pocit štěstí i u nás dospělých. Ne vždy ale děti napíšou dopis Ježíškovi a rozešlou ho na všechny strany. Někdy chybí inspirace, nebo schází jistota, co opravdu „letí“ a co dětem udělá radost. Proto jsme pro vás přichystali přehledného průvodce, ve kterém najdete inspiraci pro všechny kluky a holky, jejichž jediným cílem není jen sezení u počítače či hraní play station.

Ať už sháníte dárek pro dceru, syna, vnoučata, neteře, synovce či potomky svých známých nejrůznějších věkových kategorií, pojďte společně s námi poodhrnout oponu, za kterou se ukrývají inspirativní tipy na dárky pro děti. Zkuste na ně nahlédnout dětskýma očima a s úsměvem na tváři si už dopředu představte, jak budou vaše děti skákat radostí, až plni napětí a očekávání roztrhají balicí papír a objeví věc, o které možná ani nesnily. Můžeme vás ujistit, že tyto dárky nepoletí do kouta a neupadnou v zapomnění. Naopak – děti si s nimi užijí spoustu zábavy a navíc u nich podpoří aktivitu, rozvoj motorických a tvůrčích dovedností, manuální zručnost a zvídavost.

Kola a motory nejen pro kluky aneb Dárky pro malé závodníky i závodnice

Vše, co se hýbe, vždycky poutá tu největší pozornost. A má-li to kola a ideálně i motor, pak je to tutově hračka, která zabaví a jen tak se neomrzí. Pokud se zaměříme na nejmenší z kategorie dárky pro děti – 2 roky, pak radostný jásot vyvolá odrážedlo v podobě skutečného auta nebo traktoru. O něco větší děti už pak bez problémů zvládnou ovládat dřevěné odrážedlo, které jim zároveň bude přípravkou na jízdu na kole.

Žádnému závodníkovi rozhodně nesmí v jeho stáji chybět pořádná motokára – naše dětská šlapadla s gumovými koly a ruční brzdou vyhrají každý závod na plné čáře. Ještě větší nadšení však vyvolají „vrčící“ hračky pro závodníky, které posunou rodinné procházky na zcela novou úroveň. 

Ty děti, které už bez problémů udrží rovnováhu, se pak mohou vydat na závody se svými vrstevníky na elektrokoloběžce. S ní pohodlně dofrčí i do školky, na kroužek nebo s batůžkem na zádech k babičce.

Odrážedlo motorka červená Woody 6002745

Dárky pro šikovné kutily zabaví a podpoří fantazii

Vášeň pro kutilství a řemeslné práce se často začnou projevovat už v útlém věku. Malé holky i kluci jsou zvídaví, neustále se v něčem šťourají a vrtají, objevují svět kolem sebe a snaží se přijít věcem na kloub – a přesně pro ně jsou určeny dárky pro malé kutily.

Už těm nejmenším dítkům zablikají jiskřičky v očích, až jim Ježíšek nadělí pod stromeček kreativní stolek, s kterým si užijí pořádnou porci zábavy a navíc budou rozvíjet svou fantazii, tvůrčí i organizační schopnosti.

Starší děti od 3 let potěší hračky, s kterými budou moci opravovat auto, kapající kohoutek nebo pracovat na zahradě stejně jako rodiče či prarodiče. Dětská sada nářadí, která vypadá přesně jako ta tátova, nemá konkurenci. Vrtací šroubovák na baterie s pravým a levým chodem v realistickém vzhledu opraví vše, co je třeba, a s čím se trápí maminka či babička.

Opravit nejen vlastní autíčka, ale pomoci i s opravou toho opravdového, je snem každého malého automechanika. Dětská autodílna, kde mohou děti například sestavovat a rozebírat motor, podpoří jejich kreativitu, logické myšlení, fantazii a dodá jim pocit důležitosti.

Dětský pracovní stůl s nářadím, kufřík s nářadím, přímočará či ruční okružní pila, které vypadají reálně a vydávají zvuky, motivují malé kutily trávit čas v dílně se svými nejbližšími a ze společných zážitků a kutilských počinů se budou těšit nejen děti, ale i dospělí.

Dětské nářadí DELUXE TOOLS 44 dílů G21

Dárky pro malé zahrádkáře od jara až do zimy

Možnost pomoct rodičům či prarodičům při sekání trávy, hrabání listí, prořezávání stromů či odklízení sněhu je touhou všech dětí, kterým nevadí umazat si ruce od hlíny, zašpinit kolena od trávy a v holínkách se proběhnout pořádnou kalužinou. Pořiďte proto svým malým zahrádkářům zahradní nářadí, které skvěle padne do malých dětských ručiček a díky realistickému vzhledu a zvukům si práci s nimi budou děti opravdu užívat.

V naší nabídce nechybí dětské hrábě, lopata, zahradnická sada, motorová pila, zahradní fukar či sekačka na trávu. Zapomenout byste však neměli ani na dětskou zalévací konev, kterou mohou děti využívat pro zalévání vlastních záhonků či rostlinek v květináči, a naučit se tak starostlivosti a pravidelnosti.

A jelikož je pomůcek na zahradu opravdu hodně, může si váš malý objevitel odložit všechno nářadí třeba do traktoru. A to nejen tak do ledajakého – ti nejmenší si zamilují odrážedla, starší traktoristé zase ocení pořádný stroj s vlastním pohonem, s vlečkou i bez ní. Do elektrického traktoru s vozíkem mohou naložit posečenou trávu či shrabané listí, a ušetřit tak dospělákům spoustu kroků ke kompostu – malí traktoristé to totiž hrdě zvládnou sami!

Dětská motorová pila na baterie STIHL

Venku je nejlépe aneb Dárky pro zahradní radovánky

Domácí prostředí se brzy omrzí. Zato venku, tam je pořád co objevovat. A které z dítek by netoužilo mít na zahradě svoje vlastní hřiště. Malé neposedy rozhodně nadchne dřevěné pískoviště, kde si užijí spoustu hodin zábavy. A nesmí chybět ani skluzavka, trampolína či houpačka. Radovánky ve sněhu dostanou úplně jiný rozměr se sněžnou koloběžkou nebo dětskými bobyZahradní radovánky tak dosáhnou zcela nové úrovně.

Dřevěný dětský zahradní domeček Classic World by Jarabák

Šťastné a veselé pod dohledem Ježíška

Až se na Štědrý den rozezní zvoneček a děti se rozběhnou k rozsvícenému stromečku, pod kterým jim Ježíšek nechá dárky, zatají se jim dech očekáváním. Vy dospělí však můžete s klidem v duši očekávat příval radosti a možná i uronit nějakou tu slzu dojetí. S našimi tipy na vánoční dárky pro děti se totiž vždy trefíte a vyvoláte nadšení, které vám bude ještě dlouhou dobu znít v uších jako doznívající zvuk rolniček. Užijte si radost společně s dětmi, a to nejen o Vánocích, ale kterýkoliv den v roce, kdy společně s nimi budete kutit, tvořit a poznávat svět s hračkami z nabídky Jarabák – tyto chvíle se navždy zapíšou do vašeho srdce a děti díky nim budou mít ty nejkrásnější vzpomínky na dětství.


Mohlo by vás také zajímat:

Ve srovnávači máte 0 produktů k porovnání
Zobrazit porovnání