Tipy na vánoční dárky pro ženy

Tipy na vánoční dárky pro ženy

Lucie Formanová V pátek 10. 11. 2023 Poradna

Možná už to slyšíte také. Ano, Vánoce klepou na dveře. Uteklo to zase jako voda a období vybírání dárků a příprav na to nejkrásnější (a zároveň mnohdy nejhektičtější) období roku je zpět. A tak opět po roce přichází otázka, čím potěšit u vánočního stromečku něžné pohlaví a být neotřelí, nápadití, kreativní… Prostě jak to udělat, aby se letošní dárek pro přítelkyni, manželku, babičku, dceru, tetu či tchyni stejně jako každý rok neomezil na voňavku nebo nedej bože teplé ponožky.

Letos se vám ale z hlavy kouřit nemusí a mozkové buňky si mohou oddychnout – tým Jarabák totiž převzal otěže za vás a přináší vám ty nejlepší a nejosvědčenější tipy na vánoční dárky pro ženy, kterými rozhodně nešlápnete vedle.  

Poměrně často se setkáváme s názorem, že praktické dárky pro ženy nejsou tím pravým ořechovým. Naše zkušenosti však praví pravý opak – pokud víte, kam tíhne srdce dámy, kterou toužíte obdarovat, a trefíte takzvaně hřebíček na hlavičku, pak je praktický, kvalitní dárek naprosto jedinečnou volbou, za kterou sklidíte údiv a pochvalu. Ať už máte ve svém okolí vášnivou kuchařku, nezdolnou zahradnici, kreativní kutilku či milovnici relaxu, pro každou z nich máme řešení.

Pojďte se inspirovat našimi tipy, které oceníte nejen v tento sváteční čas, ale využít je můžete například i jako skvělé nápady na dárky k narozeninám pro ženy či k jiným speciálním příležitostem.

Dárek pro vášnivou kuchařku pro dokonalé kulinářské umění

Není pochyb o tom, že kuchařina je uměním, kterému propadla řada zástupkyň něžného pohlaví. Ale pozor: pořád se najde i dost těch, které dosud s vařením nenašly společnou řeč – pro ty tento odstavec raději přeskočte a vybírejte o kousek níže mezi dalšími tipy, ať není na Štědrý den oheň na střeše.

Oheň přenechte raději těm ženám, které jsou do kulinářského umění opravdu zapálené – rozdělat si ho mohou v zahradním grilu na dřevěné uhlí, nebo v přenosném ohništi. Pro jedinečné kulinářské zážitky pro celou rodinu však vsaďte spíše na plynový gril, který disponuje výkonnými hořáky a může být doplněn i bočním vařičem. Pro domácí grilování po celý rok je ideálním řešením kontaktní gril s nepřilnavými deskami pro jedinečný chuťový zážitek – šťavnatému, dokonale propečenému steaku neodolá nikdo a dopřát si ho můžete každý den.

Je-li vámi obdarovávaná žena nejen kuchařkou, ale zároveň i vášnivou zahradnicí, určitě ji potěší možnost zpracování vlastní úrody (nebo klidně i té kupované, jestliže nezahradničí, ale vyznává zdravý životní styl). Odšťavňovač připraví domácí fresh džus doslova na lusknutí prstu, drtič ovoce vylisuje lahodný mošt nejen z jablek či hrušek, ale i z nejrůznějších bobulovin. A pro uchování úrody na zimu potěší sušička ovoce, z které budou křížaly či sušené švestky chutnat jedna báseň.

A pokud hledáte jen levnější dárek, který ale také udělá radost, pak rozhodně neuděláte chybu nerezovou sadou grilovacího náčiní.

Elektrický gril Weber Lumin Compact

Ani třeskuté mrazy nezničí tipy na dárky pro zahradnici

Byť by se mohlo zdát, že zima není úplně tím pravým obdobím, kdy obdarovávat milovnice zahrad, opak je pravdou. Však zahradničení není jen o kytičkách, ale i o poměrně těžké dřině. A právě tu můžete velebitelkám jejich zeleného ráje na zemi zpříjemnit kvalitní zahradní technikou.

Hledáte-li jen nějakou drobnost na zahradu, pak určitě neprohloupíte koupí sady drobných zahradních nástrojů, zahradnických nůžek na květiny či ručního kultivátoru. V chladnějších dnech obdarovaná ocení také čepici s čelovkou (na sběr slimáků v nočních hodinách je jako dělaná), v průběhu sezóny zase neudělá ani krok bez sklízecího košíku či nůžek na bylinky. A navíc jsou všechny tyto dárky pro zahradnici do 699 Kč, takže nezruinují Ježíškův rozpočet.

Jestli je něco, čeho mají zahradnice neustále nedostatek (i když se vám může zdát, že přes zimu se pod tíhou skladování prohýbají všechny regály), jsou to květináče. Dekorativní květináče v sortimentu Jarabák jsou určeny pro vnitřní i venkovní použití a samozřejmě nechybí ani samozavlažovací květináče, které usnadní zahradnicím spoustu starostí.

Ty ženy, které si na zahradě poradí opravdu se vším, si určitě zaslouží kvalitní elektrickou, benzínovou či aku sekačku, výkonný křovinořez či elektrický vertikutátor pro krásný trávník. Skvělým tipem na dárek je však také plotostřih či jednoruční řetězová pila, díky kterým bude žena zcela samostatná a vyladí si všechny stromy i keře k dokonalosti.

A pokud máte po přečtení výše uvedených tipů na praktické dárky pro zahradnice pocit, že není nic, co by ještě neměla (a něco má dokonce i vícekrát), pak i toto dilema vyřešíme – pořiďte jí zahradní domek, ve kterém může vše pohodlně, bezpečně a přehledně skladovat.

Aku vyvětvovací minipila STIHL GTA 26

Žena, která zastane mužské práce aneb Dárky pro kutilku

Každá akční žena, která propadla kutilství a z fleku si strčí do kapsy kdejakého muže – kutila, si zaslouží kvalitní nářadí, jež jí v jejích činnostech podpoří. Univerzálním dárkem, z kterého si vždy vybere to, co zrovna potřebuje, jsou sady nářadí. Rozhodně se však nebojte být i akčnější a svěřte jí do rukou stroje, jako jsou úhlová bruska nebo aku šroubovák – bez těch se vášnivá kutilka jednoduše neobejde. Patří-li však daná žena spíše ke kreativnějším duším, pak ji jistě potěší tavná lepicí pistole.

Pro úklid nejen dílny, ale i domácnosti skvěle poslouží univerzální vysavač, práci pak zase ušetří robotický vysavač, který se o sebe postará sám (nevyžaduje pravidelnou večeři ani prát ponožky, jen mu občas postačí trocha té „šťávy“). 

Prohlédněte si i další tipy na dárky pro kutilku.

Sada nářadí FIELDMANN FDG 5010-53R

Dárky pro závodnici pro dokonalý adrenalin

Zvýšený tep, rozprouděná krev v žilách, zorničky rozšířené touhou po dobrodružství. Přesně tak nějak si představujeme ženu, pro níž je adrenalin vším. Na nejrůznější výlety do přírody taková milovnice závodění ocení čtyřkolku, na které ji čeká spousta zážitků. Vítr ve vlasech však pocítí i při jízdě na elektrokoloběžce – ta se dá navíc složit a snadno přenášet, proto je opravdu velmi praktická a najde své uplatnění i při cestách do práce nebo jako „přibližovátko“ na zastávku autobusu či vlaku. Její báječnou alternativou je elektrokolo, na kterém si může vyšlápnout bez námahy i ten největší kopec. A pokud chcete dopřát vaší závodnici extra pohodlí a bezpečí, pak letos na Vánoce určitě vyhraje elektrický skútr.

Elektrokoloběžka Sencor Scooter TWO S60

Jestliže jsme vás teď trochu vyděsili a zcela minuli váš rozpočet, nezoufejte, myslíme na vše a tipy na dárky pro závodnice máme samozřejmě i v nižších cenových hladinách

Úleva na konec aneb Dárky pro milovnice relaxu

Je nám jasné, že ne každá žena se vrhá po hlavě do nejrůznějších aktivit či tvůrčích nápadů. A proto samozřejmě myslíme i na ty, které si rády odpočinou nad stránkami poutavé knížky, nebo si rády vychutnají v klidu a pohodě skleničku vína (či něčeho ostřejšího). Ty pak pod stromečkem nejvíce potěší houpací křeslo či relaxační lehátko – a doplníte-li jej o plynové zahradní topidlo, získáte ideální kombinaci pro téměř celoroční odpočinek venku.

Finančně nákladným, zato naprosto dokonalým vánočním relaxačním dárkem je pak infrasauna – koneckonců můžete to rovnou pojmout i jako předčasný dárek k narozeninám či dárek pro celou rodinu.

Infrasauna HEALTHLAND DeLuxe 2220 CB/CR

Tip na závěr

Relaxační, praktické i kreativní dárky pro ženy z „dárkobraní“ Jarabák potěší každou ženu, která nemá ráda fádnost a ocení jedinečnost, originalitu a kvalitu. Pokud byste přeci jen tápali, zda zvolit to či ono, jestli raději elektrické nebo aku provedení, zda sadu nářadí v černé nebo růžové, vířivku kulatou či hranatou, tak otřete pot z čela a nechte tyto starosti na samotné obdarované. Jednoduše jí darujte dárkový poukaz Jarabák v požadované hodnotě a nechte na ní, ať si rozhodne, co a jak. Vám se uleví – a vlastně takový dárek můžete pořídit ještě i na samotný Štědrý den. A to se vyplatí.

Tak ať letos Ježíšek rozzáří oči nejen dětí, ale i obdarovaných žen!


Mohlo by vás také zajímat:

Ve srovnávači máte 0 produktů k porovnání
Zobrazit porovnání