Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Lucie Formanová V pondělí 13. 11. 2023 Poradna

Blíží se nejkrásnější období roku, které je zároveň pro mnohé i noční můrou. Sotva jste si oddychli, že jste s potem ve tváři vymysleli dárky k narozeninám, svátku či výročí, je to tu zase. Letos se však Ježíšek trápit nemusí – je tu totiž Jarabák, který ví, co a jak a přináší inspiraci na originální a praktické dárky pro muže, s kterými letos u stromečku oslníte více než všudypřítomná světýlka. A navíc darujete to, co váš manžel, přítel, syn, tchán, vnuk, dědeček či strýček opravdu ocení (a to nejen o Vánocích).

Říká se, že v každém muži navždy dřímá hravá duše dítěte. A je vlastně jedno, jakým způsobem hravost a tvůrčí činnost ventiluje. Důležité je, že to, co dělá, dělá s nadšením. Ať už se řadí mezi neúnavné velebitele obydlí či okolí, vášnivé zahradníky či kutily, kteří bez zahradní a dílenské techniky neudělají ani krok, i milovníky relaxu. A právě ta je pro vás mottem a hybatelem letošních Vánoc – vynechejte každoroční měkké dárky (ano, víme, jsou praktické, ale…) či nejrůznější rádoby dárky, které kupujete jen proto, abyste něco darovali, a vsaďte na to, co je také praktické, ale navíc i kvalitní a opravdu potěší. Tak pojďme na to!

Dárek pro kutila vybere i dílenský „neznaboh“

Pokud je druhým (možná i prvním) domovem muže, kterého chcete obdarovat, dílna, pak máte vlastně vyhráno. Tipů na vánoční dárky pro kutily totiž máme opravdu nespočet – a rozhodně ve vás nemusí dřímat technická duše, abyste vybrali správně.

Chcete-li na to jít čistě prakticky, pak vsaďte na užitečné pomůcky, které se nikdy neztratí – ať už je to box na nářadí, multifunkční žebřík, univerzální pracovní stůl či třeba sada šroubováků.

Máte-li daného muže prokouknutého až do morku kostí a přesně víte, kterým směrem ho to táhne nejvíc, běžte na to cíleněji. Kreativní duše dřímající v těle kutila zaplesá nad obsáhlou sadou nářadí, se kterou opraví (nejen) v domácnosti téměř cokoliv, či modelářskou bruskou (a vlastnoručně vyrobený dárek pak za odměnu dostanete třeba i vy). Tvořivá duše se zalkne blahem, až z dárkového papíru vybalí elektrickou brusku, přímočarou pilu či svěrák. Kutil-automechanik zase ocení leštičku karosérií, nabíječku autobaterií či vysokotlakou myčku, díky které bude jeho čtyřkolý miláček neustále zářit čistotou.

A hledáte-li něco univerzálního a ještě ideálně za rozumný peníz, pak vsaďte na naše dárky pro kutila do 699 Kč – čepice s čelovkou splní dva účely v jednom, protiskluzové návleky na boty se postarají o bezpečnost, elektrický teplovzdušný ventilátor zahřeje, i když venku budou třeskuté mrazy, a kapesní nůž má mít u sebe každý muž.

Elektrická přímočará pila Makita 4329

I v zimě je ten pravý čas na dárky pro zahrádkáře

Zahrádkáři jsou speciální skupinou, která zdánlivě přes zimu odpočívá – ale vězte, že se jim v hlavě neustále rojí nápady, s čím na jaře začít. A bez kvalitního zahradního nářadí jim jejich snahy nepůjdou tak hladce od ruky.

Drobnější zahradní nářadí, jako jsou aku plotostřih, hrábě na listíštípací sekera nebo zahradní nůžky by neměly chybět ve výbavě žádného zahradníka.

Mezi dražší, ale zato velmi praktické dárky pro zahradníky pak rozhodně patří motorová pila, elektrická, benzínová či aku sekačka (a chcete-li usnadnit práci se sekáním zahrady na maximum, pak je jasnou volbou robotická sekačka), křovinořez či elektrický fukar/vysavač na listí.

Jestliže váš zahradník řeší spíše opačný problém – tedy že už zahradní techniky má dost, ale nemá ji kam dát, pak vsaďte na zahradní domek, do kterého pohodlně uskladní veškeré nářadí i stroje.

A hledáte-li opravdu velký dar, na který se třeba složí celá rodina, pak obdarovaný zahradník možná uroní i slzu, až pod stromečkem najde zahradní traktor.

Robotická sekačka Segway Navimow H1500E

Dárky pro šéfkuchaře potěší i vaše chuťové buňky

Muži, kteří rádi vaří, jsou pokladem v domácnosti. Dárky pro ně jsou vlastně zároveň i jakýmsi dárkem pro vás. Až se totiž na darovaném kontaktním, elektrickém či plynovém grilu rozvoní jeho kulinářské umění, určitě nebudete litovat, že volba padla právě na něj. A hledáte-li spíše levnější dárek pro šéfkuchaře, myslíme i na vás – vsaďte na nerezovou sadu grilovacího nářadí či sadu na přípravu ohně.

Plynový gril Weber Traveler LP Stealth

Dárky pro milovníky relaxu nejsou jen poukazy na masáž

Po chvílích klidu a odpočinku touží každý z nás. Poukazy na wellness či masáž, které se s oblibou ukrývají pod vánočním stromečkem, jsou sice fajn, ale jsou také jednorázovou záležitostí – zážitkem, který skončí tak rychle, jak začal. Proto darujte to, co vydrží. Majitelé zahrad ocení zahradní houpací křeslo či relaxační lehátko, kde budou moci odpočívat od jara až do zimy.

Skutečný každodenní relax navodí vlastní vířivý bazén či infrasauna. I když je to finančně náročnější dárek, určitě jej ocení celá rodina.

Vířivý bazén Marimex Pure Spa - Bubble HWS

Jak vidíte, vybrat dárek pro muže není zase tak složité. Tipů je tolik, že stačí jen prokouknout jeho duši a pořídit mu kvalitní a praktický dárek, z kterého bude mít upřímnou radost. A jestliže přeci jen nenajdete odvahu rozhodnout se, který produkt by byl tím nejvhodnějším, a obáváte se zklamání, pak zvolte to nejjednodušší řešení – pořiďte dárkový poukaz Jarabák ve vámi požadované hodnotě a nechte na samotném obdarovaném muži, ať si vybere, po čem jeho duše touží. Už předem vám můžeme prozradit, že jiskřičky nadšení a dojetí zablikají v očích i toho největšího drsňáka.

Letošní Vánoce prostě budou šťastné a veselé.


Mohlo by vás také zajímat:

Ve srovnávači máte 0 produktů k porovnání
Zobrazit porovnání