Na Velký pátek (29.3.) mají všechny prodejny otevřeno. O velikonočním pondělí (1.4.) budou všechny prodejny zavřené.
Tipy na dárky pro opozdilce

Tipy na dárky pro opozdilce

Lucie Formanová V pondělí 05. 12. 2022 Poradna




A je to tu zase. Do štědrovečerní nadílky zbývá posledních pár dnů a předsevzetí z loňského roku, že tentokrát už fakt musíte nakoupit dárky na Vánoce zavčasu, opět vzalo za své. Čím víc se Štědrý den blíží, tím více propadáte zoufalství, inspirace na dárky je nulová a vy se pomalu dostáváte do stavu, kdy vám celé Vánoce začínají lézt krkem. Ale pozor, Ježíšek za to opravdu nemůže, tak ho nezatracujte. A nespoléhejte ani na ty kolem vás, že vám to ulehčí, když se jich zeptáte, co by tak rádi dostali – odpovědí stejně bude, že nic nepotřebují. Naštěstí je tu Jarabák, který vždy ví, co a jak, a tak vám poradí i tentokrát – máme pro vás inspiraci na dárky pro celou rodinu, s kterými rozhodně rozzáříte oči obdarovaných.

Dárky pro ženy na míru a bez omylů

Udělat radost ženě je prý snadné a dárky pro ni se údajně nakupují téměř samy – zkušenosti však mnohdy potvrzují pravý opak. Rozhodně není jednoduché trefit správnou velikost outfitu, vybrat voňavku, po které se bude její duše vznášet (a zároveň vás nebude vyslýchat, kde jste se inspirovali), nebo pořídit šperk odpovídající jejímu vkusu… Mnohdy si s tím neporadí samy ženy, natož pak chlapi. Zapomeňte proto letos na nudnou (a zároveň náročnou) klasiku a pojďte na to od lesa – vsaďte na její koníčky. Ať už hledáte dárek pro přítelkyni, manželku, maminku, babičku, sestru, tchyni, kamarádku nebo tetičku z desátého kolene, u nás to najdete. Stačí jen vědět, co má daná dáma ráda aneb jaký kůň jí dělá radost.

  • Furt se hrabe v záhoně, šlechtí plané jabloně – prostě miluje zahradničení se vším všudy? Pak ji určitě potěší lehká, vysoce kvalitní a ergonomicky tvarovaná zahradní sada nářadí, která jí usnadní práci při sázení i přesazování. Vedle ale nešlápnete ani s novými květináči (těch mají zahradnice pořád málo), sušičkou na ovoce pro zpracování úrody, nebo můžete naježit o něco větší dárek v podobě sekačky na trávu či kultivátoru.

  • Jestliže se žena ráda otáčí v kuchyni, pak se takový elektrický gril, šnekový odšťavňovač nebo sada nožů, s kterými se jí bude vše krájet jedna báseň, rozhodně nemohou minout účinkem.

  • Možná máte ve svém okolí ale vášnivou kutilku, která si strčí do kapsy kdejakého chlapa a hodinového manžela by vedle sebe nesnesla ani minutu. Tak pro tu vsaďte na univerzální sadu nářadí – i ta největší drsňačka určitě zaplesá nad speciálním růžovo-šedým provedením čítajícím 39 kusů, které jí budou vždy po ruce, ať už potřebuje něco přeměřit, zašroubovat, povolit či utáhnout, uříznout, vyvážit, zatlouct či natřít, slepit, na něco (nebo někoho) si posvítit či ustřihnout květiny v zahradě. Pokud už má tolik nářadí, že neví, které použít dřív, tak určitě neurazíte aku šroubovákem, přímočarou pilou nebo třeba modelářskou bruskou, s kterou může popustit uzdu fantazii a naplno projevit svou kreativitu.

  • A samozřejmě nesmíme zapomenout na ty ženy, které po náročném pracovním dni nejraději takzvaně hodí nohy na stůl a relaxují. Ty zaplesají nad relaxačním lehátkem či elektrickou vyhřívanou dekou. A pokud se chce Ježíšek opravdu blýsknout, tak splněným snem bude vlastní vířivka nebo infrasauna.

  • Inspirativní nabídku ale rozhodně máme i pro pravý opak – tedy pro akční Xeny, pardon – ženy. Ty se budou rády prohánět na elektrické koloběžce nebo skútru a notnou dávku adrenalinu s větrem v zádech si užijí na benzínové či akumulátorové čtyřkolce – a věřte, že u tohoto dárku nezůstane jedno oko suché.




Dárky pro muže namísto ponožek

Víme, že ponožky, trenýrky a další měkké dárky jsou nesmírně praktické, ale zkuste to letos jinak. Oni se pánové jeden rok bez této nadílky obejdou – a to překvapení a dojetí, když pod stromečkem najdou velkou tvrdou bednu, bude k nezaplacení. Takže jaké dárky pro manžela, přítele, dědečka, tchána…?

  • Hravost je typickou vlastností snad každého chlapa. Když mu tedy pod rukama vzniká něco, za co ho pak ještě pochválí jeho drahá polovička, dme se pýchou, až se skoro vznáší. Elektrická přímočará pila s regulací a předkyvem s nízkou hlučností a malými vibracemi, profesionální vrtačka, bruska, leštička, utahovák, hoblík, sponkovačka – to jsou věci, které se v dílně rozhodně neztratí.

  • Někteří pánové se však raději věnují svému (vrčícímu) miláčkovi – rozumějte tomu čtyř- nebo dvoukolému. U nich neuděláte chybu vysokotlakým čističem, nabíječkou autobaterií, mycí sadou či leštičkou karosérií.

  • Pro muže zahradníky vsaďte na kvalitní benzínovou sekačku s kovovým šasi a dobrou manévrovatelností, pořádně výkonný křovinořez nebo vysavač listí, který ušetří práci při tolik neoblíbeném podzimním úklidu zahrady. V zapomnění rozhodně neupadne ani řetězová pila, teleskopické nůžky nebo sekera, pomocí které si naseká třísky na ohýnek – ať už na opékání špekáčků s rodinou, nebo pod kotlík na trampu.

  • Jestliže je vámi obdarovávaný muž pravý gurmán, tak zkuste zvážit gril – vážit ho samozřejmě nemusíte, jednoduše ho kupte: plynový gril si užije zejména v letní kuchyni, kontaktní gril pak může používat celoročně, a to na terase, balkoně i v kuchyni.

  • A ani u pánů Ježíšek rozhodně nešlápne vedle nějakým tím přibližovátkem. E-skútr pro poklidnou jízdu na nákup nebo za kumpány na kus řeči, elektrokoloběžka či elektrokolo na výlety za krás(k)ami v okolí rozhodně potěší každého muže.

 

 

Dárky pro děti hravé i praktické

A zapomenout při vánočním plánování dárků na poslední chvíli nesmíme ani na ty nejmenší. Však jejich rozzářená očka jsou tou největší odměnou za veškeré snažení. Výběr pro ně je zároveň nejsnazší, jelikož jim udělá radost všechno (teda kromě měkkých dárků – u těch mají děti podobně zkřivený úsměv jako dospělí pánové).

  • Pokud ale Ježíšek nechá dětem pod stromečkem šlapací motokáru, akumulátorovou čtyřkolku nebo odrážedlo Mercedes, které je věrnou kopií velkého auta (a dokonce vydává zvuky a má úložný prostor pro převážení dětských nezbytností), můžete si být jisti, že po zbytek svátků nebudou mluvit o ničem jiném.

  • Velké nadšení vyvolají také napodobeniny nejrůznějšího nářadí, díky kterým se budou malí kutilové dmout pýchou, že mohou pomáhat dospělákům. Dětské nářadí Deluxe obsahující 44 dílů ukrývá snad celou dílnu – děti v ní najdou vrtačku s vrtáky, klíče, šroubky, matky, kladivo, šroubovák, svěrák, pily, podložky na vrtání, metr, úhloměr, posuvné měřítko, kleště, ochrannou přilbu a mnoho dalšího, s čímž si užijí nejen spoustu zábavy a důležitosti, ale zlepší si i svou motoriku a trpělivost. Pořídit však můžete i nejrůznější zmenšeniny zahradní techniky, ať už dětskou sekačku, elektrický traktor s vozíkem či hrabičky s lopatou a rýčem.

  • A jelikož i Ježíšek ví, že je velmi důležitý pobyt na čerstvém vzduchu, měl by nakouknout také do sortimentu zahrnujícího hračky na zahradu – taková trampolína poslouží od jara až do zimy, pískoviště či skluzavka potěší i děti od sousedů a zahradní domeček se stane nejen místem, kde si děti budou rády hrát, ale i útočištěm a trucovnou, až jim dospěláci zase budou kvůli něčemu hubovat.

 


Ježíšek nakupuje osobně i online

Výhodou moderní doby je možnost „vytuněných“ nákupů. Ježíšek si totiž může vybrat, zda dorazí na nákupy do některé z našich prodejen Jarabák osobně, nebo si raději vychutná doma svařáček a objedná všechny dárky pro celou rodinu pohodlně online. Rozhodnete-li se vážit cestu k nám, nejen, že vás přivítáme s otevřenou náručí a úsměvem na tváři, ale budeme tu pro vás až do 23. 12. včetně, takže můžete nakupování nechat opravdu na poslední chvíli. Se svařákem v ruce si však musíte trošku pospíšit – garantovat vám, že naježíme vše zavčasu, můžeme jen u objednávek realizovaných do 19. prosince. Po tomto datu už bohužel nebudou naše síly – ani po zapojení nejrůznějších vánočních kouzel – na doručení do Štědrého dne stačit.

Hoří? Jarabák hasí dárky i u štědrovečerní večeře

Byť jsme na tom s těmi vánočními kouzly trochu na štíru, jeden vánoční zázrak se nám přeci jen daří. Pokud jste to letos opravdu nevychytali, nebo se k vašemu stromečku nachomýtnul někdo, koho jste opravdu, ale opravdu nečekali, faux pas vás rozhodně čekat nemusí. Když nám dopřejete čtvrt hodinky času (a to opravdu maximálně), jsme schopni doručit vám dárek do vaší pošty, i když už si budete mlaskat nad kaprem a salátem. Stačí vzít do ruky mobil nebo usednout v nestřeženém okamžiku k počítači a objednat si na stránkách jarabak.cz dárkový poukaz v požadované hodnotě. Zaplatíte online, zadáte mailovou adresu a do 15 minut přistane voucher do vašeho mailu. Pak už ho jen vytisknete, strčíte do obálky nebo převážete mašlí a Vánoce jsou zachráněny. Uff, bylo to sice o chlup, ale aspoň víte, že Jarabák vás ve štychu nikdy nenechá.


Tak se inspirujte, vybírejte, objednávejte a slízněte u vánočního stromečku smetánku. U nás nakoupíte dárky pro celou rodinu a až přijde ten kýžený okamžik, budou vám všichni blahořečit (samozřejmě až poté, co polknou knedlík v krku z dojetí). Letos prostě budou šťastné a veselé!

Ve srovnávači máte 0 produktů k porovnání
Zobrazit porovnání